Joan Iglesias: Ambaixador Reial

Ambaixador Reial de Sabadell

Joan Iglesias

A  Sabadell qui anuncia l’arribada dels Reis Mags és l’Ambaixador Reial que des de fa 37 anys és l’alter ego de Joan Iglesias Monistrol (70 anys) “Em conservo molt bé, però ara faig més cara d’Ambaixador Reial”, diu entre rialles  Joan és una persona religiosa que es pren el seu paper amb la major de les il·lusions i serietat. “És l’alegria més gran que he tingut a la vida. Al novembre ja estic frisant per què arribi el dia 26. Aquest any estrena vestit”, ens diu.
Tot va començar de forma fortuïta “A casa em deien que era molt artista, que feia molt teatre i els meus pares i germans em van demanar vestir-me d’ambaixador per portar les joguines als nebots. Em vaig pintar amb betum negre. Un dia el meu tiet que era de la Cambra de Comerç em va proposar per fer-ho per a la ciutat “.
Segons ens explica Joan no és gens fàcil fer d’Ambaixador “però només veure la cara dels nens està tot pagat”. El més difícil són les preguntes dels nens que cada vegada són més complicades. “Com ara un nen que l’any passat em va preguntar: No et moriràs mai?”. Però Joan recorda la pregunta més divertida que mai hauria esperat rebre d’una nena petita: els Reis fan sexe? “Li vaig contestar com vaig poder que jo no ho sabia perquè no vivia amb ells. I va afegir: i el teu? (Rialles)”. Per últim li preguntem a qui li portaria carbó: “Als polítics”; i al qui regals?: “Als nens malalts”, conclou emocionat.

Joan Iglesias és l'Ambaixador Reial