Montserrat Artigas, herbolària

Montserrat Artigas herbolaria de La Campana Sabadell

Montse Artigas ho sap tot de les plantes medicinals

És com una enciclopèdia quan parlem d’herbes medicinals. Durant l’entrevista els clients entren i surten per demanar-li consells i ella sap perfectament quines infusions recomanar a cadascun.
Montserrat Artigas (77 anys) d’alguna manera em fa pensar en les dones sàvies d’altres temps, amants de la natura i dels secrets de les plantes. “Quan vaig al bosc arraso amb el que es pot. Al voltant de Sabadell hi ha moltes herbes com farigola, pericó, romaní, marduix, sajolida…”.
Fa quaranta-nou anys que es dedica al món de la fitoteràpia primer al carrer de Sant Francesc i poc més tard a la seva emblemàtica botiga La Campana situada al històric carrer de la Rosa, 12 de Sabadell, local que abans era de la seva mare. Tot i que les plantes sempre s’han utilitzat, sembla que actualment hi ha una tendència a tonar a allò que és més natural.
“Les plantes no ho curen tot i no actuen d’un dia per l’altre, però alleugen moltes dolències”. Per l’al·lèrgia ens recomana fer una infusió de perilla, farigola i bardana. “Hem de prendre un litre al dia almenys durant quinze dies. I la grip vol farigola amb mel i quatre dies de llit”, aconsella.
“A la nostra farmaciola no pot faltar mai camamilla, marialluisa, fonoll, anís, pasiflora i farigola. I a la cuina no es pot cuinar sense llorer, orenga, farigola, romaní i menta”. 
A més de les plantes, Montserrat s’ha especialitzat en cuina amb flors fresques i dóna classes a Barcelona on ensenya a fer per exemple bunyols de flors del saüc o flors de carbassó farcides amb formatge.

Montserrat Artigas es herbolaria de la tienda La Campana

Montserrat Artigas de l'herbolari La Campana de Sabadell
 

Montserrat Artigas